Yesterday danes

Subkulturni azil Maribor predstavlja:
YESTERDAY DANES!
yesterday-danes
Petek, 16. 5. 2014 ob 19. uri v Festivalni dvorani Lent
Rdeči dečki, Homemakers, Biseri, After Eight. Ali verjamete, da bodo te skupine ponovno stopile na mariborske odre?

To je bil Jugoslovanski Liverpool! 

— Darko Mustajbašič – Baša
Tokratni medijski informaciji prilagamo obširno raziskavo, ki jo je opravil Dušan Hedl v letih 2011–2012 o fenomenu mariborske rock scene v 60ih letih, ter seznam in postave bendov. 
***
Stvari so se pričele dogajati v Londonu in Mariboru skoraj sočasno. Na skoraj identičen način. Richards opisuje, kako je sam ozvočil prvo akustično kitaro. Razstavil mamin radio in iz njega naredil prvi kitarski ojačevalnik. Prav tako skoraj ni pričevanja iz Maribora, ki ne bi opisovalo igranja na radijski sprejemnik, v večini primerov kar več instrumentov na en radio.
V takrat najpopularnejšem glasbenem prizorišču, mariborskem gospodarskem razstavišču in njeni dvorani, imenovani Hali C, so do sredine šestdesetih kraljevali revijalni orkestri z Bertijem Rodoškom na čelu. Mladim nadebudnim beatnikom pa je bilo dovoljeno na istem prizorišču nastopiti pred publiko in zaigrati le med pavzami. Kmalu so na odru Hale C stali le še oni, električarji, iz katerih so se orkestraši sprva šalili, češ, kaj boste vi, kaj pa če zmanjka elektrike. Elektrike dolgo časa ni zmanjkalo, Hala C pa je takrat verjetno izgledala kot višek sodobne arhitekture in Maribor je izgledal veliko bolj mestno kot kdajkoli potem. Vsaj do nekje leta 1969/70. Pravzaprav je revolucija trajala izredno kratko. Futuristično Halo C so po sredini šestdesetih zavzeli Korali, Rdeči dečki, Biseri, Generacija, The Chains in mnogi drugi.
Na koncertu Yesterday danes! bodo tako ponovno igrali mnogi glasbeniki, ki so gradili mariborsko beat sceno 60. let. RDEČI DEČKI, HOMEMAKERS, INKVIZICIJA, AFTER EIGHT, LSD, BISERI, HEVREKA, GRIF, STRATUS QUO, SAVANA, ČUDEŽNA POLJA, ter EDVIN FLISER in MILAN PETROVIČ. Morda pa nas še kakšna legenda preseneti z nastopom!
 ***
NASTOPAJO:
– RDEČI DEČKI
– HOMEMAKERS
– INKVIZICIJA
– AFTER EIGHT
– LSD
– BISERI
– HEVREKA
– GRIF
– STRATUS QUO
– SAVANA
– ČUDEŽNA POLJA
– SLAVC L. KOVAČIČ – Skati (od Bitlsov do penzije)
ter EDVIN FLISER 
in MILAN PETROVIČ
***
Vstopnice
Cena vstopnic je 12 EUR. 
V predprodaji bodo na prodajnih mestih Eventima po ceni 10 EUR.
Cena da dan koncerta je 12 EUR na blagajni Festivalne dvorane Lent.
Cena za VIP karte je 30 EUR.
, ,