TU SEM DOMA

otvoritvena prireditev ob 15. občinskem prazniku občine Sv. Ana v Slovenskih goricah

Foto Tone

Foto Tone

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V petek, 19. 7. 2013, se je pričelo 15. praznovanje občinskega praznika pri Sv. Ani. Otvoritvena kulturna prireditev je potekala v KTC Sv. Ana, kjer so kulturni program pripravili učenci OŠ in člani Kulturnega društva Sv. Ana.
Na začetku so člani družine Šijanec s klasičnimi instrumenti zaigrali himno, nato je zbrane občane in goste nagovoril župan občine Sv. Ana, gospod Silvo Slaček.
Program so nadaljevali Slovenskogoriški glasovi z ubranim petjem, Maša Šijanec je prebrala nekaj verzov o času, Melani Štingl zapela pesem Ustavil bi čas, Špela Vuzem pa prebrala svoja razmišljanja o življenju v občini nekoč in danes. Branje in petje so spremljali Aleksander Šijanec, Simon Rajter in Žan Rola. Z baletno točko je program popestrila še Lara Šijanec, v duetu s flavto in klarinetom sta sledila Lara in Aleksander Šijanec, program pa je zaključil Cerkveno prosvetni mešani pevski zbor KD Sv. Ana.
Med prireditvijo so bile podeljene tudi denarne nagrade najboljšim dijakom in študentom, ki v času šolanja ali študija dosegajo nadpovprečno visoke rezultate ali zaključijo študij z oceno 10. Podeljenih je bilo šestnajst takih nagrad. Za uspeh v srednji šoli so jih prejeli dijaki: Urban Rajter, Žan Rola, Natalija Horvat, Vesna Ferenc, Nuša Kacijan, Mihaela Roškarič, Tamara Ketiš. Med študenti pa Mateja Hazl, Katja Breznik, Doroteja Ketiš, Milan Ketiš, Damjana Rehar, Maja Župec, Vladka Jauk, Nina Harl in Mojca Potočnik.
Sledila je podelitev občinskih priznanj, ki so jih prejeli: Dušan Kokol in Danica Kolarič plaketi za večletno delo v občini, Vida Šavli bronasti grb občine, Franc Ruhitel pa srebrni grb občine Sv. Ana.

Program sta povezovala domačina Breda Špindler in Jože Križan. Po prireditvi je sledilo druženje in pogostitev vseh obiskovalcev v občinski avli.

AR

,