Tradicionalni turnir v balinanju

Športno društvo Zg. Porčič je na kmetiji Postružnik (Občina Sv. Trojica) priredilo že četrto tekmovanju v balinanju. Na tem, že tradicionalnem turnirju, je sodelovalo deset mešanih (3 + 1) ekip iz Podravske regije:

Najbolje se je odrezala ekipa »Ljuba« iz Maribora. Drugo mesto je zasedla ekipa »Petelin« iz Benedikta, tretji so bili balinarji iz Hoč in četrti BK Lenart v Slov. gor. Najboljšim štirim ekipam je predsednik ŠD Zg. Porčič g. Franc Fridau podelil prhunskookale in praktična darila.

Predsednik društva nam je povedal, da je društvo, ki šteje 110 članic in članov zelo aktivno. Delujejo štiri sekcije. Poleg balinanja delujejo še mali nogomet, odbojka na mivki in sekcija ribolova. Društvo ima sedež na kmetiji Postružnik v Zg. Porčoču. Tam imajo na razpolago vsa igrišča za svoje dejavnosti ter v mirnem in prelepem okolju lep, velik ribnik s pogledom na kmetijske površine. Fridau je izredno zadovoljen s članstvom, ki s trudom in zavzeto poprimejo za delo, tako da njihove prireditve potekajo vrhunsko. To je tudi razlog, da imajo program dela za letos že izpopolnjen.

Besede in slika: Janez Lorberbalinanje