Poslanska skupina SDS na obisku

Spoštovani,

poslanska skupina SDS že več let obiskuje slovenske občine. Namen obiskov je iz prve roke izvedeti čim več o izzivih, dosežkih, pa tudi težavah, s katerimi se srečujejo vodstva lokalnih skupnosti, podjetja, javni zavodi, kot tudi občanke in občani.
Poslanska skupina SDS se bo tako v  ponedeljek, 17. marca 2014, mudila na celodnevnem delovnem obisku v Osrednještajerski regiji, kjer bodo poslanke in poslanci obiskali različne institucije ter se o izzivih in morebitnih težavah, s katerimi se regija srečuje, na delovnih sestankih pogovorili z župani, gospodarstveniki in drugo javnostjo. Poslanke in poslanci SDS bodo obiskali različne institucije v občinah Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Hoče-Slivnica, Kungota, Lenart, Makole, Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Rače-Fram, Pesnica, Poljčane, Starše, Sveta Ana v Slovenskih goricah, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Šentilj.
 Delovni obisk bo poslanska skupina SDS začela ob 9:30 z jutranjim delovnim posvetom na temo “Zakaj je Slovenija še vedno v krizi?”. Lokacija delovnega posveta: sejna soba občine Šentilj, Maistrova 2, Šentilj v Slovenskih goricah.
Po delovnem posvetu bo  ob 11.15 sledila  novinarska konferenca, na kateri bodo vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko ter poslanci Jožef Jerovšek, Marijan Pojbič in Franc Breznik spregovorili o bistvenih predlogih SDS glede Osrednještajerske regije. Novinarska konferenca bo prav tako potekala v sejni sobi občine Šentilj, Maistrova 2, Šentilj v Slovenskih goricah.
V okviru obiska bodo poslanke in poslanci SDS obiskali tudi posamezne stojnice, na katerih poteka zbiranje podpisov proti zapiranju arhivov UDBE.
Ob zaključku delovnega obiska pa bodo poslanke in poslanci SDS sodelovali na dveh javnih tribunah, na katerih bodo spregovorili o bistvenih razlogih, zaradi katereih je Slovenija še vedno v krizi.
Javni tribuni bosta potekala ob 17.30 v Lenartu (Kulturni dom Lenart, Trg Osvoboditve 2, Lenart) in ob 18.00 v Mariboru (Hotel City Maribor, dvorana A, Ulica kneza Koclja 22, Maribor).

Služba za odnose z javnostmi SDS

,