Podvoz pogosto poplavljen

Odprtje avtocestnega odseka med Lenartom in Vučjo vasjo koncem meseca oktobra pred petimi leti je bil velik in pomemben dogodek. Z odprtjem tega odseka v dolžini 26,1 kilometra avtoceste, je tako za promet postala odprta celotna, nekaj več kot 80 kilometrov dolga štiripasovna avtocesta med  Mariborom in Pincami na meji z Madžarsko.

Cogetinci podvoz3Avtocesto po kateri je stekel promet 30. oktobra 2008 v poznih popoldanskih urah, sestavljajo na našem bližnjem območju trije avtocestni odseki: Lenart – Spodnja Senarska. Spodnja Senarska – Cogetinci in Cogetinci – Vučja vas.

Očitno je, da avtocesta na 5. evropskem koridorju nima odstavnih pasov in, če jih bodo kdaj dogradili, bo to stalo veliko, veliko več kot če bi odstavna pasova zgradili sproti ob sami gradnji avtoceste. Mag. Tomislav Nemec, takratni predsednik uprave Darsa, je na otvoritvi tedaj povedal in obljubljal, da že potekajo pospešene aktivnosti za pridobitev ustrezne dokumentacije za gradnjo odstavnih pasov na celotni trasi pomurske štiripasovnice. Krati pa je takrat bilo tudi slišati, da so za slednje krive napake, nekaterih strokovnjakov v preteklosti. So ali niso bile? Za to pomursko avtocesto in njeno popolnost bi morda lahko ali moral več prizadevanj vložiti tudi sam takratni prometni minister mag. Radovan Žerjav, doma iz Murske Sobote.

Kakorkoli že, kljub nepopolni avtocesti so mnogi v naši bližnji okolici proslavljali njeno pridobitev, saj so se znebili z njihovih cest kolon težkih tovornjakov.

In, če so nekateri imeli razlog za slavje, tega gotovo niso imeli že tedaj uporabniki ceste Cerkvenjak – Cogetinci – Spodnji Ivanjci. Ne samo, da je podvoz nad katerim pelje avtocesta za tri metre ožji od ostalih, denimo tistega, katerega pod avtocesto vodi vaška cesta oz. javna pot v zaselka Grabonoš in Grabonoški vrh ali onega, ki vodi pot nekaj posameznikov do njihovih zemljišč in krati v »sili« k predoru Cenkova ob izhodu iz predora v smeri Murske Sobote. Podvoz oz. cesta je poplavljena ob vsakem močnejšem nalivu. Zato morajo uporabniki te ceste iskati druge poti, ki so kar precej daljše, če hočejo prispeti cilju nasproti. V nekaj primerih se je zgodilo, da so udeleženci s svojimi jeklenimi konjički ostali v vodi in imeli večje škode na motorjih vozil.

Da z omenjenim podvozom v križišču cest, v smeri proti Cerkvenjaku, Gornji Radgoni in Sv. Trojici, pri nekdanji Rajšpovi domačiji, nazadnje bolj znani po bifeju pri Mileni, nekaj ni v redu so opazili tamkajšnji bližnji prebivalci že novembra 2007. In kako ne bi tega opazili, saj sta bila ostala dva že prej omenjena podvoza, takrat širša za celih pet metrov. Zadeva je prišla tako tudi v medije. Zgodilo se ni kaj velikega,nekaj pa le, saj so potem izvajalci gradbenih del sporni podvoz iz šest metrov, razširili na osem. Voda pa ga zaliva še vse do danes.

Cogetinci podvoz1Zato še vedno naj ne bo odveč že toliko krat izrečeno vprašanje, kakšni nadzor so nad njihovim delom imeli investitorji oz. naročniki del? Toda, če so zatajili že tam, bi lahko ukrepala močna politična opcija, iz katere je izhajal tudi sam, prometni minister.

No še nekaj ljudje tudi pogrešajo opevane pločnike od Brengove do Granate v Cogetincih, ki naj bi jih v Cerkvenjaku dobili na račun avtoceste skozi občino Cerkvenjak.

Seveda smo o tem kaj je z pločniki  povprašali sedaj aktualnega župana Marjana Žmavca, ki je povedal »Govorilo se je. Ne najdemo pa ničesar zapisanega. Tako tudi nimamo pravne podlage, da bi lahko, kaj izterjali«.            

Cogetinci podvoz2

,
One comment on “Podvoz pogosto poplavljen

Comments are closed.