PO BLAGOSLOVU SO SE ODPRAVILI NA RADGONSKO OBMOČJE

Trinajstič so se srečali člani Kluba Starodobnik v Benediktu

Lepa in ne prevroča prva soboti v letošnjem avgustu je bila namenjena tudi tradicionalnem, 13. srečanju ljubiteljev stare tehnike, ki so vključeni v Klub starodobnik Slovenske gorice Benedikt. Po zboru se je letošnje dogajanje odvijalo predvsem na območju Gornje Radgone. Sam klub je bil ustanovljen leta 2002, vanj je trenutno vključeno 110 članov in članic iz širšega območja Slovenskih Goric. Na srečanju se je, s svojimi starimi vozili avtomobili, motorji in mopedi, zbralo okrog 60 ljubiteljev stare prevozne tehnike, zraven pa je bilo tudi nekaj radovednežev. Zbrane je najprej pozdravil in nagovoril predsednik Kluba Starodobnik Slovenske gorice Franc Lasbaher. Udeležence je pozdravil tudi župan občine Benedikt Milan Gumzer, ki je dejal, da je bil vesel povabila na tako prijetno srečanje s tistimi, ki s svojo dejavnostjo skrbijo za ohranjanje tistega kar gre v pozabo.

Starodobniki Benedikt11

Pred odhodom na potep je vozila in voznike blagoslovil domači župnik Marjan Rola, ki jim je zaželel srečno vožnjo. Iz Benedikta so v koloni odšli z vozili na »potep« po magistralni cesti do Gornje Radgone, kjer so si ogledali Muzej Špital, nato obiskali avstrijsko mesto Bad Radkersburg, ter se ustavili na Turistični kmetiji Mencinger v Potrni, se odpeljali na Mele, kjer so si ogledali etnografski muzej Bohinec in se prek Kapele in obiska slovite Ivanjševske slatine zbrali na Turistični kmetiji Roškar v Lastomercih, kjer je potekalo zaključno druženje. Srečanja se je udeležil tudi tajnik Društva kmetijske tehnike RS mag. Tomaž Poje, ter Knapovske žene iz Zagorja, ki združuje ljubiteljske pevke pod sponzorskim vodstvom Marije Čop, lastnice znane gostilne Pr Čop iz Podkuma.

Franc Lasbaher

Franc Lasbaher

Omeniti kaže, da sta bili najstarejši vozili na tem srečanju Citroen C4 letnik 1930, last predsednika Kluba Starodobnik Franca Lasbaherja in Mercedes Benz letnik 1954, last komisarja Kluba Starodobnik Romana Kranvogla.

O.B.

, ,