OFENZIVA IZ ARHIVA

work

Razstava posterjev in grafik Kino Šiška, Ljubljana // pon., 1. dec. 2014, ob 20.00

Z razstavnim projektom Ofenziva iz arhiva bomo naposled tudi v naši hiši prezračili arhive in zvesti publiki predstavili najboljše, kar je v njih skritega. V dveh desetletjih trdovratne eksistence se je v Stripburgerjevih depojih nabralo za dobri dve stotniji plakatov in vsakršnih odtisov in natisov različnih stripovskih avtorjev in organizacij, ki smo jih prejeli v dar od naših dragih striparskih kolegov, sodelavcev in partnerjev. Izbor teh del bo na ogled v galeriji Kamera (1. nadstropje Kina Šiška).

V pritličju bomo razstavili odtise, ki so bili ustvarjeni za posebno Stripburgerjevo edicijo, posvečeno časti in oblasti dela, mednarodno razstavo Pozor, delo!

V pritličju se nenapovedano obeta še ena posebnost iz Stripburgerjevih logov: posebni gost iz Latvije Davis Ozols, študent tamkajšnje likovne akademije, na študentski izmenjavi v uredništvu revije Stripburger, se bo predstavil z razstavo Akvareli. Gre za serijo akvarelnih ilustracij figur v sanjskih prizorih. Davis Ozols je za še svež Stripburger št. 64 prispeval ilustracijo za zadnjo platnico, redno pa objavlja v latvijski reviji Kuš!

,