NOVOROJENČKI PRI ŽUPANU!

V majhni slovenskogoriški občini je od decembra do julija rojenih 14 otrok

Novorojenčki Sv. Ana

V prostorih občine Sveta Ana v Slovenskih goricah, kjer živi okoli 2.300 prebivalcev, je potekal tradicionalni sprejem novorojencev pri županu Silvu Slačku. Slednji je namreč uvedel to koristno novost, ko pogosto na sedež občine povabi novorojenčke, ter seveda njihove mamice in atije, ki imajo stalno prebivališče v občini Sveta Ana. Tokrat so na vrsti bili malčki in malčice, ki so se rodili od decembra 2014 do začetka julija 2015. V tem času se je v občini Sveta Ana rodilo 14 otrok, od tega šest deklic in osem fantov, kar je glede na število občanov kar solidno. To pa tudi pomeni, da omenjena občina v Slovenskih goricah, kljub demografski ogroženosti, ne bo izginila z zemljevida.
Starše z dojenčki je ob tej priložnosti nagovoril župan Silvo Slaček, ki jim je ob veselem dogodku čestital ter novim občanom občine Sveta Ana v Slovenskih goricah, izročil simbolično darilo. Vsak novorojenec prejme namreč, s strani občine enkratno denarno pomoč v vrednosti 150,00 evrov. In tega so sedaj bili deležni: Gal Tinauer, Alina Peternel, Timotej Mikiš, Gabriela Lesjak Klobasa, Alex Breg, Ajda Ješovnik, Blaž Planinšič, Nik Krušnik, Ajda Ornik, Kevin Zorec, Leon Jauk, Timy Holcapfel, Eneja Muršec in Eva Murko, ki bodo čez nekaj let na fotografijah ugotavljali, da so se že fotografirali s svojim županom.
Po končanem uradnem delu sprejema je sledila manjša pogostitev in druženje v prijetni družbi novorojenčkov, čigave mamice in očetje so bili deležni še več čestitk!

O.B.

,