Ljudska pesem za dan žena

 Društvo upokojencev Lenart in Pevke ljudskih pesmi DU Lenart, sta, v nedeljo, 9. marca, v dvorani Kulturnega doma v Lenartu pripravila koncert z naslovom »S pesmijo  in glasbo  ob dnevu žena«.

Midz74

Na koncertu, s katerim so počastili praznik Dan žena, se je predstavilo 10 pevskih skupin ljudskih pesmi in glasbeni ansambel »Splet« iz Benedikta. Obiskovalce in nastopajoče je pozdravila voditeljica Pevk ljudskih pesmi DU Lenart Milka Cartl,  med koncertom pa je spregovoril predsednik DU Lenart Štefan Vereš,  ki je vsem ženskam čestital ob njihovem prazniku dnevu žena. Ob tem je dejal: »Naša prireditev je bolj skromna. Ne bomo delili velikih pojedin in pripravljali velikih zabav. Podarili vam bomo le lepo ljudsko petje pevcev ljudskih pesmi, za katere se bomo zahvalili z aplavzom. Vsem nastopajočim ženskam in obiskovalkam pa čestitam ob vašem prazniku.«

    Prireditvi so sledili tudi gostje, med njimi častni občan občine Lenart Alojz Peserl, ki je, kot priznani glasbenik, z zanimanjem spremljal petje nastopajočih skupin. Sicer je bila dvorana polno zasedena, kar so pripomogli tudi člani  nastopajočih skupin. Prireditev sta na zabavni način povezovala Milan Černel in Marija Kocuvan iz KUD Vitomarci. Naj za spodbudo naštejemo nastopajoče skupine. To so bile: Pevke ljudskih pesmi DU Lenart, gostiteljice koncerta, Ljudski pevci KD »Vrelec« Benedikt,  Mešana pevska skupina DU Sv. Trojica, Pevci »Trnovčani« DU Trnovska vas, Pevci ljudskih pesmi KTD Selce,  Skupina »Samotarji« DU Hoče, Pevke Društva gospodinj Vitomarci, Ljudske pevke »Žanjice s Pevcem PD Cirkovci Ansambel »Splet« Benedikt, Pevci ljudskih pesmi »Prešmentani faloti« KPD Stoperce, Mešani pevski zbor MIDI Lenart in Mešani pevski zbor iz Benedikta, ki ga je vodil pevovodja Vlado Maguša. Koncert, na katerem je vsaka skupina zapela po dve pesmi, je bil nadvse prisrčen. Ljudsko petje pa je božalo sleherno uho prisotnega poslušalca.

Midz15

, ,