90 let Marije Šijanec iz Vitomarcev

14. januarja je svoj 90. rojstni dan praznovala Marija Šijanec iz Vitomarcev 60.

Župan Franci Krepša na obisku pri Mariji Šijanec

Marija je bila rojena 1924. leta, očetu Francu in materi Aniki v Sakušaku v Juršincih.  Imela je brata Franca, ki je že pokojni in sestro Štefko, ki živi na domačiji v Sakušaku. Otroštvo je preživela doma na kmetiji , v rani mladosti pa je veliko hodila na »tavrhe.« Zelo rada se je udeleževala »balov« – plesov, ki so jih v njeni mladosti prirejali kar doma po hišah. Marija se izredno rada spominja tistih časov, saj so ji bili najlepši in ji vedno znova pričarajo nasmeh na obraz.

Osnovno šolo je obiskovala v Juršincih, zatem pa je delala doma na kmetiji in na »tavrhih,« vse dokler ni spoznala Ignaca iz Lenarta, s katerim sta se leta 1951 tudi poročila.  V zakonu so se jima rodili trije otroci Marica, Ignac in Lovro.

Danes se najbolj razveseli Damjana, Anite, Boštjana, Katje, Davida, Petre, Petra, Luka in Mateja; svojih devetih vnukov, posebno vesela pa je, če jo obiščeta pravnuka Luka in Dejan.

Zelo se razveseli tudi vsakega izvoda Novic občine Sv. Andraž v Slov. goricah, katere do potankosti prebere.

Na dan njenega 90. rojstnega dne, je Marija imela veliko obiskov, med drugimi ji je čestital tudi župan Franci Krepša in ji zaželel še veliko zdravja in lepih dni.

90 let Marije Šijanec - s sestro Štefko

,