20. Veseli klopotec na Zg. Velki

Turistično društvo Klopotec iz Zg. Velke deluje od marca 1993 in skozi leta delovanja so nekatere prireditve v njihovi organizaciji postale dobro znane in priljubljene med krajani, pa tudi od drugod radi pridejo pogledat in se poveselit ob domači glasbi in petju in plesu.
Prireditev se vsako leto odvija na prostem, v primeru slabega vremena pa se vse skupaj preseli v športno dvorano ob osnovni šoli.

Foto: Franc Berlič

Foto: Franc Berlič

Tako je letos, 23. 6. 2013, potekal zdaj že tradicionalni 20. Veseli klopotec na prireditvenem prostoru pod cerkvijo. Povabili so veliko glasbenikov od blizu in daleč, mlajših in starejših, tako so se posamezniki in skupine predstavili z igranjem na harmonike, klaviature, ljudske inštrumente, pa tudi petja ni manjkalo. Za začetek je Jan Petek zaigral na harmoniko in simbolično pognal klopotec. Vse navzoče je nato nagovorila predsednica društva Lidija Šarić, za njo pa je mikrofon prevzel Franc Oswald, ki je celotno prireditev povezoval. V dobrih treh urah se je zvrstilo veliko nastopajočih: ljudski godci Posüšene levke, Boris Očkerl, Mihaela Roškarič, Domen Zadravec, Marko Mikiš, Fantje treh vasi, ljudske pevke iz Apač, Palčkovi godci, Mitja Fabjan, ljudski pevci KUD Gabrijel Kolbič, mladi harmonikaši z Zg. Velke, Aljaž Košti, Štiriperesna deteljica, kvartet Kobanci, Tina Senekovič, Franc Koren, Mladi upi in stare korenine, Tilen Kopp, Ansambel zvezde s Sv. Ane, Ljudski godci Slovenskih goric. Med točkami sta še zaplesala Katja Horvat in Žan Dvoršak, člana plesne šole Samba iz Maribora, podelili pa so tudi priznanja tistim, ki nastopajo že deset ali več let na prireditvi.
Vsi nastopajoči so v spomin prejeli leseno, ročno izdelano mini kitaro.
Po končanem programu pa je še za nekaj prijetnih uric v tistem vročem popoldnevu poskrbel ansambel Pomladni zvoki.
S takšnimi prireditvami se v naših krajih ohranja pristnost in avtentičnost domače glasbe, obenem pa lahko spremljamo tudi napredek mladih in nadebudnih muzikantov, ki se kalijo in rastejo v prave veseljake.

, , ,